De Verschillende Soorten Nekkussens

Ongemak als gevolg van een slecht kussen kan resulteren in serieuze slaap problemen. Onjuiste ondersteuning van uw nek kan zeer oncomfortabel aanvoelen. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Zeker niet als je op reis bent. Een goed nekkussen zorgt voor uitstekende ondersteuning van de hals, voorkomt nekpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn en vermindert zelf het snurken door de openstelling van verstopte luchtwegen.

Met de talloze nekkussens die tegenwoordig beschikbaar zijn kan het soms lastig zijn een goede keuze te maken. Wij helpen u graag door uit te leggen hoe een nekkussen werkt, welke types er zijn en hoe het kan helpen om eventuele pijn te verzachten.

Zelf corrigerend nekkussen voor nekpijn

Een nekkussen is essentieel in elke fase van een genezingsproces. Voor iemand die lijdt aan chronische pijn of een blessure, is het van groot belang dat u zich comfortabel voelt en pijn minimaliseert. Een kussen waarmee u uw nek kunt stabiliseren helpt hierbij. Een voorbeeld van zo’n kussen is dit U-vormige nekkussen: https://www.nekkussenman.nl/opblaasbaar/opblaasbaar-fluwelen-reiskussen/. Dit kussen past zich meteen aan uw houding wanneer u bijvoorbeeld op uw zij rolt. Deze therapeutische voordelen worden mogelijk gemaakt door de elasticiteit van de gebruikte stof. Een opblaasbaar nekkussen zoals die vindt op NekkussenMan.nl komt vaak met een pomp waarmee u de stevigheid van het kussen kunt aanpassen. Een zelfcorrigerend kussen kunt u het beste gebruiken wanneer u kort geleden een blessure heeft opgelopen. Het helpt namelijk om uw nek op een natuurlijke manier in positie te houden.

Opblaasbaar reiskussen
Dit type kussen maakt het mogelijk om comfortabel te slapen met je hoofd omhoog tijdens een vliegreis, of tijdens een lange autorit. Een opblaasbaar kussen is handig omdat het weinig ruimte in beslag neemt. Wij raden u af om een kussen te gebruiken tijdens het rijden omdat het u beperkt in het draaien van uw hoofd.

Roll kussen
Dit type kussen wordt meestal gepositioneerd onder de nek, rug of onder de knieën. Het is in de meeste gevallen een breed en zacht kussen waardoor sommige het ook gebruiken als slaapkussen. Het vermindert bovendien de druk op zenuwen en spieren. Minder stress en spanning leiden dan ook tot een betere nachtrust. Ook wanneer u tijdens een vergadering letterlijk een steun in de rug nodig heeft, kan dit type nekkussen uitkomst bieden.

In volgende blogposts zullen we ook de andere type nekkussens toelichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *