Nekpijn En Nekklachten Voorkomen Met Een Nekkussen

Pijn in de nek komt vaak voor bij oudere mensen, maar ook regelmatig bij jonge mensen. Nekpijn kan erg vervelend zijn, klachten kunnen uitstralen naar de schouders of armen. Ook kan het leiden tot hoofdpijn in de ochtend of een stijve nek. Aangezien je ongeveer een derde van je leven slaapt, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede ondersteuning in je nek tijdens het slapen. Hieronder leggen we uit waar je allemaal rekening mee dient te houden.

De bescherming van je wervelkolom

Als je halspositie een lange periode verkeerd gebogen is veroorzaakt dit overbelasting in de wervelkolom. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals nekpijn, hoofdpijn een een stijve nek. Alhoewel er nog maar weinig onderzoek is gedaan naar nekpijn, zijn er wel interessante resultaten beschikbaar. Uit recent onderzoek is gebleken dat een kussen met meer ondersteuning voor minder klachten zorgt.

Het overgrote deel van de 128 patiënten die hebben meegedaan aan het onderzoek kwamen tot de volgende conclusie. De combinatie van de juiste oefeningen en het gebruik van een speciaal nekkussen zorgen voor de beste resultaten. Laat deze oefeningen samenstellen door een fysiotherapeut of arts.

Type nekkussens

Een nekkussen is een speciaal ontworpen kussen dat ondersteuning biedt aan je nek, door middel van je nek in een natuurlijke positie te houden. Er zijn een aantal kussens op de markt die gericht zijn op een goede nachtrust en het verminderen van nekpijn. De meeste nekkussens zijn ontworpen met het doel ondersteuning te bieden aan je nek en hoofd.

Deze nekkussens zijn meestal gemaakt van traagschuim of gevuld met fiberfill. Ook de opblaasbare nekkussens en kussens gevuld met water zijn populair. De stevigheid en ondersteuning van deze kussens is gemakkelijk aan te passen.

De beste slaappositie

Ieder mens heeft zijn eigen favoriete slaappositie en ook zijn voorkeur voor een type nekkussen. Toch zijn er een aantal houdingen die je beter niet kunt aanhouden tijdens het slapen mocht je gevoelig zijn voor nekklachten. Nekkussens zijn ontworpen voor het slapen op je rug of je zij. Het slapen op je buik wordt eigenlijk altijd afgeraden. Je hoofd en nek worden op een onnatuurlijke manier ondersteund, dit kan klachten veroorzaken. Als je op je zij slaapt, moet je nekkussen ervoor zorgen dat je neus in lijn is met het midden van je lichaam. De beste slaappositie is liggend op je rug. Een kussen met normale ondersteuning zou voldoende moeten zijn om klachten te voorkomen of te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *