3 Tips Om Nekpijn Te Verminderen

Het ontstaan van nekpijn kan verschillende oorzaken hebben. Slecht slapen, een verkeerde houding of te veel stress zijn de meest voorkomende oorzaken. Onderzoek toont aan dat nekspier oefeningen belangrijk kunnen zijn om pijn te voorkomen. Hetzelfde geldt voor de schouders. Het versterken van de schouders voorkomt niet alleen stijfheid en en pijn, maar beschermt ook je ellebogen en gewrichten tegen overbelasting. Hieronder geven we tips om je nek en schouders met simpele oefeningen te trainen.

Tip 1: Druk de palmen van je hand stevig tegen je voorhoofd aan

Veel mensen spannen hun nekspieren aan wanneer ze gestrest zijn, wat kan leiden tot pijn en stijfheid. Wanneer je je palmen stevig tegen het voorhoofd aandrukt verminder je de spanning en verstevig je de nekspieren. Niemand op kantoor zal doorhebben dat je oefeningen aan het doen bent! Het lijkt er wellicht wel op dat of je moe of gefrustreerd bent.

Het werkt als volgt: Als je aan je bureau zit, leun voorover en plaats je ellebogen op je bureau. Met je hoofd in het midden van je handen. Druk dan je hoofd in je handpalmen en hou deze positie 3-5 seconden vast. Herhaal deze oefening 5 keer. Ga nu rechtop zitten en plaats je handen aan de achterkant van je hoofd en druk je hoofd in je handpalmen. Probeer tussen de 3-5 seconden kracht te zetten en herhaal dit ook weer 5 keer.

Tip 2: Een oefening die je ‘s avonds thuis kunt uitvoeren

Daarnaast is er nog een goede oefening die je ‘s avonds thuis kunt uitvoeren. Ga op de rand van je stoel of bank zitten en probeer jezelf zo groot mogelijk te maken door je wervelkolom te strekken. Plaats dan je handen op je schoot en probeer je schouders zo ver mogelijk naar achter te bewegen zodat je schouderbladen elkaar bijna aanraken. Hou deze positie een paar minuten vastl en rust daarna even uit. Voer deze oefening vervolgens nog een aantal keer uit.

Tip 3: Creatief warm nekkussen

Wanneer je ‘s avonds uit het werkt komt vul dan een schone sok met witte rijst, 2 kaneelstokjes, en 1 eetlepel kruidnagels. Maak de sok goed dicht met een elastiekje en verwarm hem 2 minuten in de magnetron. Plaats hem daarna rond om je nek en ga rustig zitten. Dit zal voor een verrassend aangenaam gevoel zorgen in je nek en schouders. Je kunt de sok blijven gebruiken totdat de geur van kaneel en kruidnagel verdwijnt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *